Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Használati tanácsok COVID-19 járvány idején. Segíthet-e a LibAirator?

A LibAirator eredményes lehet a koronavírus-fertőzés következtében létrejövő súlyos légúti állapot elkerülésére a hatásmechanizmusa, a vírusos légúti megbetegedésekkel kapcsolatos eddigi tapasztalatok és a legfrissebb kutatási eredmények alapján.

Feltételezhető, hogy a belélegzett (száraz nanorészecskés) NaCl a légutak felszínén alkalmazva csökkenti a hámsejtek ACE-2 expresszióját, gátolva a vírus kötődését, valamint gátolja a vírus szaporodását a megfertőződött sejteken belül. A jobb váladékürítés segít mind a fertőzés megelőzésében, mind az enyhébb kórlefolyásban. A részletes magyarázatot itt olvashatja: https://www.libairator.com/call-for-cooperation-covid-19

 

Javaslatunk a használatot illetően:

Használja annyira intenzíven, hogy egyértelműen sós ízű legyen a felköhögött váladék. Ekkor maximálisan érvényesülhet a várt hatás. Minél közelebb helyezi a készüléket az arcához, annál jobban hat. Ha közvetlenül az orra elé (1-5 cm-re) tartja a már “bejáratott” készüléket 15 percig és közben mélyeket lélegez, az több órányi normál használattal ér fel. Vannak arra utaló adatok, hogy ez a "lökésterápia" különösen alkalmas lehet a vírus szaporodásának megakadályozására. A hatás képlete körülbelül: hatás=idő/távolság2. A LibAirator napi rendszerességű használatra lett tervezve, használja rendszeresen.  A tapasztalatok szerint csak olyan szintig érdemes fokozni az intenzitást, amikor már a LibAirator használata is enyhe nátha jellegű tüneteket okoz. Az ennél nagyobb intenzitás már irritációt és orrnyálkahártya-duzzanatot okozhat további pozitív hozadék nélkül, ezért ezt kerülje el. 

A LibAirator használói körében végzett, elsősorban vírusos eredetű légúti fertőzésekre vonatkozó 2020 márciusi kérdőíves felmérésünk eredményét ITT olvashatja.